V budoucnu by mělo být nacházení volně se povalujících potravin uvnitř domů nebo stavení velmi vzácné. Přeživší budou tak mnohem více nuceni využívat jiných alternativních způsobů, jak si obstarat potravu.

Jedním z nich je lovení zvířat. Ať už divokých nebo domácích. Neměl by pro vás být příliš velký problém na některé z nich nalézt. Takřka v okolí každého města, vesnice nebo pastviny se volně pohybují. Můžete narazit na všem známé krávy, kozy, ovce, zajíce, slepice, divoká prasata nebo jeleny.

Proč ale vlastně zvířata v současné době lovit? Příprava získaného masa je zdlouhavá, syrové bych ho pozřít nedoporučoval. Ovšem vývojáři pomysleli i na to a maso rozhodně není jediný produkt, který ze zvířat můžete získat. Zvěř vám může mimo to poskytnout i různé materiální zdroje.

Lov | Seznam potřebných věci
  • Zbraň a vhodné střelivo
  • Nůž
Krok 1 | Výběr zbraně

Ulovit zvíře není až tolik složitý úkol, to ale platí pouze ve chvíli, kdy třímáte v rukou střelnou zbraň. V opačném případě před sebou máte zapeklitý problém. Háček je v tom, že jakmile se ke zvířeti přiblížíte na kratší vzdálenost, zalekne se a vydá se ke střemhlavému útěku.

Výběr zbraně také závisí na typu zvěře, kterou jdete lovit. Doporučuji vybírat pušky silnějších ráží, nechceme přeci náš úlovek trápit nějakou malorážkou. Naopak, pokud se chystáte na zajíce, malorážová kulovnice bohatě postačí. Nicméně zvěř můžete ulovit i bez jediného výstřelu. Ptáte se jak? Odpovědí jsou pasti. Návod na líčení pytláckého oka, naleznete ZDE.

Krok 2 | Hledání zvěře

Nalézt zvíře není žádný problém. Prohánějí se na každém druhém poli, stačí být trpělivý. Mnoho zvířat se vyskytuje poblíž vesnic. Povětšinou se nenacházejí pohromadě, ale může se stát, že narazíte na menší stádo krav či koz.

Krok 3 | Lov

Přibližte se opatrně na vzdálenost, ze které si budete jisti, že zasáhnete cíl. Dokud vás zvěř nespatří, můžete si v klidu srovnat mušku. Zaklekněte, dostaňte cíl do zaměřovače, stiskněte spoušť a je uloveno!

Krok 4 | Porcování

Dalším krokem je porcování, pro něž potřebujete nůž, mačetu nebo bajonet. Stačí jenom vzít ostrý předmět do ruky, přiblížit se k úlovku a zvolit příkaz “Skin and Quater the Animal”. Dejte si ale pozor. Existuje také příkaz “Hide Body” (ukrýt tělo) a v případě jeho použití, mrtvé tělo schováte pod zem. Po správném provedení akce získáte maso („Raw Meat“), kůži („Animal Pelt“), sádlo („Piece of Lard“), kosti („Bones“) a vnitřnosti zvířete („Pile of Guts“). Vše by se mělo automaticky umístit do vašeho inventáře. Pokud se vám do inventáře něco nevejde, pravděpodobně to naleznete ležet na zemi, ve vašem blízkém okolí.

Krok 5 | Využití surovin

Syrové maso není pro konzumaci vhodné, a proto je třeba přistoupit k dalšímu umu, vaření (návod k vaření naleznete ZDE). Kůži můžete vyčinit a ušít si z ní vlastní kožené oblečení. Kosti potom poslouží jako surovina na výrobu kostěných hrotů pro šípy nebo kostěného háčku. Možná se ptáte co s vnitřnostmi. Když zvíře vyvrhnete, tak zjistíte, že vnitřnosti jsou v inventáři zvýrazněny červeně, a tudíž jsou teplé. Lze je tedy po dobu, kdy z nich sálá teplo, využít jako přírodní heatpacky, což prochladlá postava jistě ocení. Vnitřnosti jsou také důležitou surovinou pro výrobu vlastního hnojiva za pomoci víceúčelového barelu.

S opeřenci – slepicí je to jiná. Nemůžeme z ní totiž získat kožešinu, a tudíž ani vyčiněnou kůži. Rovněž z ní nezískáme žádné vnitřnosti. Může nám ale naopak poskytnout 2 kuřecí prsa a 20 pírek, které se hodí na výrobu šípů (návod na výrobu šípů a luku naleznete ZDE).

Veškeré suroviny, jež je možné získat z jednotlivých zvířat, ukazuje následující souhrn:

  • Jelen (laň): 4x steak, 1x kožešina, 8x vyčiněná kůže, 1x vnitřnosti, 7x kosti, 1x sádlo
  • Srnec (srnka): 4x steak, 1x kožešina, 4x vyčiněná kůže, 1x vnitřnosti, 4x kosti, 1x sádlo
  • Koza: 4x steak, 1x kožešina, 4x vyčiněná kůže, 1x vnitřnosti, 4x kosti, 1x sádlo
  • Ovce: 4x steak, 1x kožešina, 4x vyčiněná kůže, 1x vnitřnosti, 5x kosti, 1x sádlo
  • Divočák: 6x steak, 1x kožešina, 4x vyčiněná kůže, 1x vnitřnosti, 5x kosti, 1x sádlo
  • Prase: 4x steak, 1x kožešina, 4x vyčinění kůže, 1x vnitřnosti, 4x kosti, 1x sádlo
  • Kráva: 4x steak, 1x kožešina. 6x vyčiněná kůže, 1x vnitřnosti, 10 kosti, 1x sádlo
  • Zajíc: 2x zaječí stehno, 1x kožešina, 2x vyčiněná kůže, 1x vnitřnosti, 2x kosti, 1x sádlo
  • Liška: 3x steak, 1x kožešina, 2x vyčiněná kůže, 1x vnitřnosti, 5x kosti, 1x sádlo
  • Slepice: 2x kuřecí prso, 20x peří
Previous Image
Next Image

info heading

info content